تــركيـب شيميـايـی : فتی اسيد استر + الکيل سولفونات
مـاهيـت يــونـــی : نـانيـونيــك
شــكل ظـاهـــری : مـايـع سفيــد رنــگ
7 – 6 :PH (10%)
حـــــلّاليـــــت : در آب سـرد و گـرم با هـر نسبتـی قـابـل حــل اسـت .
پــــــايــــداری : مقـاوم در برابـر محيط هـای اسيـدی و قليايـی قوی .
خـــــــواص : به عنوان آنتی استاتيک درقسمتهـای مختلف نسـاجی ماننـد ريسندگی وتکميل مورد استفـاده قرارمی گيـرد .
ميـزان مصــرف : ميـزان مصـرف بـر حسـب وزن کــالا بـه شــرح زيـر اسـت :
پلی آميد % 3
پلی استر %3 – 2
اکريليک %3 – 2
دی استات و تری استات %3
مـدت انبـارداری : 12 ماه
بستـــه بنــدی : بشکـه 200 کيلــو گــرمـی
به لباس هایی که از ترکیب بافت پارچه با الیاف رسانا تهیه می شود. آنتی استاتیک پارچه گفته می شود. معمولا ترکیبی از نخ پلی استر با الیاف ضد استاتیک هم دارد. این پارچه ها که به عنوان ضد استاتیک هستند. با نرم کن های سیلیکونی سازگار هستند. پارچه های آنتی استاتیک ویژگی های خاص خود را دارند و در موارد متنوعی کاربرد دارند. لباس های آنتی استاتیک، امنیت تجهیزات الکترونیکی را تامین می کنند. اما به تنهایی قادر به ای نامر نیستند. بلکه در کنار آنم ها باید از تجهیزات esd استفاده شود. در ادامه با ویژگیهای این نوع پارچه بیشتر آشنا خواهید شد.
آنتی استاتیک پارچه هم مانند سایر انواع پارچه دارای مشخصات منحصر به خودش است.
خصوصیات آنتی استاتیک پارچه
آنتی استاتیک پارچه در کنار تجهیزات ویژه ای استفاده می شود.
در صنایعی که الکتریسیته ساکن نیاز به کنترل دقیق می باشد. از جمله اتاق نقاشی، صنایع پتروشیمی، خدمات و کار های مرتبط با آتش نشانی علاوه بر یونیفرم مخصوص کارمندان،این نوع پارچه هم استفاده میشود. دسته هایی از پارچه ی آنتی استاتیک هم وجود دارند که علاوه بر کنترل دقیق الکتریسیته ساکن، مقاومت کلی مواد در برابر تجمع الکتریسیته ساکن را رتبه بندی میکنند. در صنایعی مانند نفت و گاز، صنعت پروشیمی، تاسیسات حمل و نقلی و مواد شیمیایی که در معرض خطرات زیادی از جمله انفجار وجود دارند. بالاترین سطح ایمنی و مراقبات را برای نیروی کار انسانی تامین می کند.
موارد استفاده پارچه آنتی استاتیک
تولید تریبو الکتریک به موادی می گویند که در اثر جداسازی و اصطکاک توسط الکتریسیته ساکن ایجاد میشود. الکترون ها از نقطه ای به نقطه ی دیگر منتقل می شوند و موجب شارژ هر دو نقطه یا ماده می شود. الکون دارای بار منفی است و از بار منفی به دست می آید. در صورتی که ماده ای که تحویل الکترون را بر عهده دارد. دارای بار مثبت است. مواد زیادی مانند موی انسان، نایاون، پشم، پلاستیک، ابریشم، کاغذ، پنبه، چوب، پی وی سی، پلی استر، لاستیک، ریون، تفلون، سیلیکون و.. می توانند باعث ایجاد الکتریسیته ساکن شوند.
دلیل وجود استاتیک
در زمان گذشته، اکثر لباس هایی که برای حفظ امنیت صنایع پر خطر و ESD کاربرده می شد، پنبه 100% خالص بود. پنبه هم مانند الیاف طبیعی دیگر میتواند در برابر تجمع استاتیک بدون حضور تجهیزات اضافی دیگر، تجمع بیابد. اما از آنجایی که امکان شل شدن الیاف اصلی پنبه وجود دارد. میتواند برای این مصرف خطرناک هم باشد.
قیمت آنتی استاتیک پارچه بسته به مقدار کربن و نوع رنگ آن متفاوت خواهد بود. هم چنین دارای ضخامت های متفاوتی هستند. میزان کربن موجود در آنتی استاتیک پارچه در حدود 2 الی 5 درصد متغیر است. رنگ های این نوع پارچه هم متنوع است و رنگ هایی مانند سفید، صورتی، طوسی، لیمویی، آبی و… موجود است.
ترکیب بافت پارچه با الیاف رسانا، آنتی استاتیک پارچه را تشکیل می دهد. این پارچه ها در صنایع شیمیایی، نفت و گاز، خدمات آتش نشانی و.و. کاربرد دارند و به عنوان محافظ عمل میکنند. پارچه های ضد استاتیک دارای مزایا و ویژگی های بسیاری هستند. از جمله سبک بودن و راحتی، آسوده بودن شست و شو، سبک بودن وزن آن و مزایای دیگر. غالب این نوع پارچه ها از چنس پلی استر هستند. و قیمت آن ها با توجه به میزان کربن و رنگ آن ها متفاوت است.