ضد کف ها یا آنتی فوم ها مواد شیمیایی هستند که در صنعت، برای جلوگیری از تولید کف ایجاد می شوند. این مواد شیمیایی باعث شکسته شدن کف ها می شوند. به این صورت که مواد ضد فوم یا ضد کف در محلول پخش می شوند. به طور کلی به هر ماده ای که تاثیر کف ها را از بین ببرد و آن ها را بی ثبات کند. ضد کف یا آنتی فوم می گویند. که این مواد شیمیایی دارای انواع گوناگونی است. در بازار هم به عرضه می شود. این مواد با هم تفاوت هایی دارند. برای مثال ضد کف سیلیکونی با ضد کف پودری متفاوت است. این تفاوت هم به دلیل روش تولید ضد کف می باشد. که برای هر نوع آنتی فومی روش مجزایی وجود دارد.
روش تولید ضد کف و اینکه یک ضد کف از جه نوع موادی و با چه شیوه ای تولیده شده است. در کارایی آن نقش بسزایی دارد. در واقع موادی که در تهیه ضد کف ها یا آنتی فوم ها به کار برده می شوند. کیفیت و نحوه عملکرد این مواد را مشخص می کند. خواص شیمیایی و شرایط و موقعیت عملکرد، از جمله عوامل دیگری هستند که در کیفیت این ضد کف ها تاثیرات فراوانی دارند. کف ها مایعاتی هستند که گاهی اوقات در مراحل تولید یک محصول ناخواسته به وجود می آیند و این کف ها در برخی از صنایع مضر و مشکل ساز خواهند بود. آنتی فوم یا دفومر، نام های دیگر ضد کف هستند.
چه عواملی در تولید ضد کف موثر هستند؟
چگونگی به وجود آمدن و روش تولید ضد کف از مخلوط مواد شیمیایی می باشد. به عبارت دیگر ضد کف ها که مانع به وجود آمدن کف می شوند. هم چنین باعث شکستگی کف ها می شوند. از مخلوط کردن چند نوع ماده شیمیایی به دست می آید. مخلوط مواد بیولوژیکی که شامل پروتئین می باشد. هم چنین هوادهی باعث به وجود آمدن کف در مراحل تولید محصول مورد نظر می شود. به وجود آمدن کف مانع از انتقال اکسیژن در هوا می شود و باعث تغییر جریان مایع می شود. که این دردسر کمی نیست. از این رو از انواع ضد کف ها برای جلوگیر از ایجاد و یا شکستن کف استفاده می شود.
متفاوت بودن روش تولید ضد کف در صنایع گوناگون، انواع مختلفی از آنتی فوم را با کارکردهای منحصر به فرد ایجاد می کند.
چند نوع ضد کف وجود دارد؟
هر روش تولید ضد کف در صنعت، ویژگی های متعددی در ضد کف ها ایجاد می کند.
روش تولید ضد کف ها که آنتی فوم های گوناگونی را به وجود می آورد. این آنتی فوم ها در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی دارند. که در ادامه به این کاربرد های صنعتی اشاره خواهیم کرد. از آنتی فوم ها در کارخانه هایی که رنگ صنعتی تولید می کنند. در صنعت نساجی از ترکیبات سیلیکونی این ضد کف ها استفاده فراوانی می شود. در روند حفاری چاه های روغن و سیمان کاری دیواره های چاه های نفت حفاری، به کار می آید. برای از بین کفی که در فرآیند تولید کاغذ و کارخانه های تولید چوب، تشکیل می شود هم کاربرد دارد.
کاربرد های صنعتی دفومر ها شامل چیست؟
بر اساس روش تولید ضد کف، این مواد شیمیایی انواع مختلفی دارند. شامل ضد کف های الکلی، ضد کف سیلیکونی، ضد کف های غیر سیلیکونی و ضد کف های پودری. هر کدام از این آنتی فوم ها به روش مخصوصی ساخته شده اند تا مانع به وجود آمدن کف در مراحل تولید یک محصول شوند. یا به شکسته شدن کف ها کمک کنند. این ضد کف ها کاربردهای صنعتی فراوانی دارند. در صنعت تولید کاغذ، تولید چوب، صنایع نساجی و تولید پارچه و رنگرزی از جمله کاربردهای ضد کف ها یا دفومر ها هستند.
ضد کف ها یا آنتی فوم ها مواد شیمیایی هستند که در صنعت، برای جلوگیری از تولید کف ایجاد می شوند. این مواد شیمیایی باعث شکستگی کف ها می شوند.
. کف ها مایعاتی هستند که گاهی اوقات در مراحل تولید یک محصول ناخواسته به وجود می آیند و این کف ها در برخی از صنایع مضر و مشکل ساز خواهند بود.
این نوع از آنتی فوم ها بدون سیلیکون هستند. که ماهیت شیمیایی بر پایه ی اسید چرب دارند. همچنین عوارض جانبی ندارند و کف ها را کنترل می کنند.